Verwarming

Warmte/koude opslag in plaats van een cv-ketel

Voor het verwarmen (en koelen!) van de woningen wordt in De Blaricummermeent gebruik gemaakt van een nieuwe en duurzame vorm van energie. De woningen worden namelijk aangesloten op een zogeheten warmte-koude opslagsysteem. Het system gebruikt in de zomer koel grondwater om de woning te koelen, het daarna opgewarmde water wordt vervolgens opgeslagen in de bodem totdat het in de winter wordt gebruikt om de woning te verwarmen.

Dit betekent dat elke woning in plaats van een CV-ketel wordt uitgerust met een warmtepomp. Gas is daardoor overbodig en een gasnet wordt dan ook niet aangelegd.

Door de warmtepomp van het WKO-systeem wordt de gehele woning voorzien van vloerverwarming. Ruimte verspillende radiatoren zijn hierdoor niet meer nodig en door de gelijkmatige stralingswarmte ontstaat een aangenaam leefklimaat met minder luchtstroming.

Door de verminderde CO2-uitstoot levert u als bewoner van De Blaricummermeent een belangrijke bijdrage aan een beter milieu. Elke woning is met deze duurzame oplossing klaar voor de toekomst, zonder dat uw wooncomfort wordt geschaad.

Bekijk video van Eteck over de werking van WKO

wko_popup.png